Var ska vi äta idag då?
Att hitta en restaurang i Stockholm är inte ett dugg svårt. Nej, problemet är att välja mellan alla alternativ som finns! Vår kungliga huvudstad svämmar nästan över av trendiga krogar, enkla snabbmatshak och allting däremellan. En bra början är att veta ungefär vad man är ute efter. Ska det vara exklusivt eller gå snabbt? Något romantiskt, exotiskt, svensk husman eller vegetariskt? Det finns restauranger för alla smaker och tillfällen. Ibland är en läcker avsmakningsmeny som tar hela kvällen rätt, och andra gånger passar en smarrig falafel på stående fot alldeles utmärkt.
Möjliga matresor
Köttbullar och brunsås eller fläsklägg och rotmos i all ära. Men i Stockholm finns en lång rad internationella restauranger som får smaklökarna att vibrera lite extra. Vad sägs om en ceviche från Peru eller en bi bim bap från Korea? Eller kanske en exotisk rätt som blivit till en klassiker även i Sverige, som phad thai från Thailand, burritos från Mexiko eller palak paneer från Indien. När du besöker en restaurang i stockholm kan det vara som att åka på en spännande snabbvisit till ett annat land. En rolig utmaning skulle kunna vara att försöka äta lunch från ett nytt land varje vecka i en hel månad.
Slå på stort, eller grönt
Om man har något alldeles speciellt att fira, eller om pappa bjuder, kanske kvällens middag ska avnjutas på en restaurang i Stockholm med stjärnor i Guide Michelin? Det kommer inte att bli billigt. Men delikat! Ska vi ta den flottaste direkt? Stockholm har förärats med en trestjärnig restaurang. Restaurangen heter Frantzén och fick sin tredje stjärna 2018. Att uppleva denna unika vision för nordisk mat kostar 3500 kronor per gäst och meny. Exklusive dricka. Nästa dag kanske vi tar lunchen på Govindas. Nog så fräscht och gott! Och helt vegetariskt med strategiskt läge på Drottninggatan.