Att förstå våra jag med hjälp av psykoterapi i Västerås

21 juni 2021
Mikael Barani

Sanningen är att det är svårt att vara människa. Väldigt svårt. Genom våra livstider så får vi uppleva hela denna smått makalösa upplevelse som är vårt känslospektra – från upplyftande glädje till djup sorg. Vi möter fantastiska människor på vår resa, och vi skiljs åt från andra.

Lås upp ditt liv

Det knepiga är väl att det inte finns någon riktig manual för hur man ska vara som människa. Den lär vi oss av andra, i bästa fall. 

En nyckel till att lära sig förstå livet är att blicka bakåt. Hur levde våra förfäder, de som vandrade på jorden innan oss? Här finns nämligen många nycklar till vad som fungerade för människan fram tills idag. 

Saker som tycks återkomma är att känna att man har en plats här i livet, ett syfte. För våra förfäder var detta förhållandevis enkelt, speciellt när vi var jägare och samlare – då föddes man mer eller mindre in i sin roll.

Visst är det skönt med alla valmöjligheter som vi har i dagens samhälle, men den för också med sig en viss vilsenhet här i livet. Ibland är det kanske till och med så att vi väljer något för att vi ”borde” göra det, även när det går emot det vi innerst inne själva vill.

Detta kan förstås skapa en konflikt inom oss, som med tiden kan växa till något negativt. Kombinerade detta med det bagage som vi har med oss från uppväxten och du inser att det lätt kan bli till en tickande bomb. Att börja gå på psykoterapi i Västerås kan vara något som får livet att bli lite lättare att förstå sig på. För livet handlar mångt och mycket om att förstå sig själv – och därigenom kunna förstå sig på andra.

Att få tala ut med en professionell psykoterapeut kan vara just den nyckel som behövs för att låsa upp ditt liv.

Fler nyheter