I den digitala tidsåldern håller 3D-tekniken på att förändra tandvården

22 november 2022
Staffan Ehrlin

I den digitala tidsåldern håller 3D-tekniken på att förändra tandvården

Exempelvis finns en skanner, inEos X5, som ger en exakt digital registrering tack vare sin 5-axliga skanningsteknik i kombination med ett stort arbetsområde. Produktionstiden blir kortare eftersom det möjliggör att konvertera traditionella modeller till digitala filer.

Det finns även en 3D-skrivare, Form 3B, som gör det möjligt att skriva ut studiemodeller, men också tillfälliga kronor som snabbt och enkelt kan levereras till patienter som är under behandling. Detta gör att man kan tillverkar naturliga proteser, vilket ger en unik anpassad illustration av tandproteser utifrån patientens ålder, önskad tandfärg, maskulina eller feminina egenskaper och naturliga vävnadstexturer. 3D-tekniken gör det möjligt att skapa tänder som ser verklighetstroget ut och som är anpassade till ens individuella egenskaper. 3D-tekniken gör det också möjligt att konturera tänderna på ett sätt som främjar självrening och utseende.

3D-teknik håller alltså göra tandvårdsbranschen effektivare och bekvämare. Genom att effektivisera processerna blir tandvården enklare och snabbare. Tandläkarna kan skapa bättre proteser för sina patienter, med ett verklighetstroget utseende som överträffar förväntningarna.

3shape

Innovativ tandvård

Denna innovation inom digital tandvård förändrar tandläkarnas sätt att ta hand om patienterna. Genom att utnyttja 3D-teknik kan tandläkare nu erbjuda sina patienter högre kvalitet och mer personliga tjänster. Detta revolutionerar tandvårdsbranschen och ger fler alternativ för patienter i behov av protetiska tjänster.

Och det märks att det är populärt, användningen av 3D-teknik i den digitala tandvården fortsätter att öka och utvecklas. I takt med att fler patienter drar nytta av denna teknik ser tandvårdens framtid ljusare ut än någonsin tidigare

Genom att investera i 3D-teknik utnyttjar tandläkare den digitala kraften och gör det lättare att tillhandahålla tillgängliga och prisvärda tandvårdstjänster för alla. 3D-teknikens potential är obegränsad, med en rad möjligheter. Här ligger Blue Dent i framkant, kolla in deras olika tjänster på https://bluedent.se/digitala-fall-denthub-2/ 

Fler nyheter