Nya tänder med 3shape

28 december 2021
jonas_olsson

För dig som har mist tänder är det lätt att få hjälp numera. Dessutom får du nya tänder som passar till din gom och din personlighet. Det blir som egna tänder, när du kontaktar en klinik som använder sig av senaste tekniken.

Det görs nya, konstgjorda tänder med hjälp av dator och du kan välja både nyans och stil. Eftersom konstruktionen är datorstödd, får du en mängd information med på köpet, och din tandläkare arbetar enligt de senaste rönen. Du kommer att bli nöjd med dina nya tänder.

Protetik av många slag

Det finns både fast och avtagbar protetik, så du kan välja vad som passar dig bäst. Du kan få implantat som sitter helt fast i käken, men du kan också välja tandprotes som går att ta ut. Vad man väljer är en smaksak, och din tandläkare kan ge dig mer tips och goda råd. 

Genom den nya tekniken blir det mer kontroll på tändernas funktion jämfört med tidigare. Exempelvis kan tandläkaren konstruera en extra uppsättning tänder som är exakt likadana som de gamla, eftersom allt är inlagt på datorn. Justeringar är också lättare att genomföra. Länktips: https://bluedent.se/digitala-fall-denthub-2/ 

 

image

 

Viktigt att kunna äta

Om du saknar många tänder, har du kanske tappat dem en efter en men inte brytt dig om att åtgärda det. Man måste kunna äta ordentligt, och därför är det viktigt att man får den hjälp som finns. Det är också viktigt att man kan borsta sina tänder och hålla en bra tandhygien. 

Implantat finns som bryggor, kronor eller tänder med titanskruv. Allt beror på hur dina tänder ser ut nu. Tandstumpar kan slipas ner och byggas på, och då sätter man en konstgjord överdel, en krona, ovanpå det som finns kvar av tanden. Med 3shape får du dina tänder som du vill ha dem, och du får hela tandrader igen.

Fler nyheter