Polletten trillar ned hos en tandhygienist i Odenplan

22 augusti 2021
jonas_olsson

Finns det någonting som verkligen kan förstöra stämningen så är det dålig andedräkt. Att sitta i möte med någon som luktar riktigt ruttet i munnen är inget vidare. Det går inte att jobba på det sättet. 

Om det är du som lider av dålig andedräkt kanske du inte vet det själv. Men har du reflekterat över att folk håller avstånd till dig? Även när det inte är en pandemi? Att personer i din närhet ryggar tillbaka så fort du öppnar munnen? Då kan det vara dags att tänka på munhygienen. 

De bästa råden om munhygien får du från en tandhygienist. I synnerhet en Tandhygienist i Odenplan. Tandhygienisterna har nog stött på både den ena och den andra dåliga andedräkten. De måste ha haft mängder med patienter som kommit in och verkligen luktat skunk i munnen. Men det ingår i deras jobb. Precis som det ingår i deras jobb att hjälpa patienten att få bukt med dåliga andedräkten. 

 

Råder bot på dålig andedräkt

Sedan kan förstås tandhygienisten inte göra särskilt mycket mer än att bara ge dig goda råd. Visserligen kan han eller hon skrapa lite tandsten, men det stora jobbet är upp till dig. Tandhygienisten kommer troligtvis att råda dig att borsta noggrannare. Kanske med en eltandborste. 

Hen kommer definitivt påtala att du oftare behöver göra rent mellan tänderna. Med tandtråd. Det räcker inte bara att borsta. Slutligen bör du också skölja med fluor eller någonting motsvarande. 

Förstå då kanske det blir uppenbart för dig att den dåliga andedräkten fanns i din mun och att den påverkade även människor omkring dig. De goda nyheterna är förstås att den inte behöver vara permanent dålig. Du har alla möjligheter att göra någonting åt stanken och få en god munhygien. Men ibland behövs det ett besök hos tandhygienisten på Odenplan för att polletten ska trilla ned.  

 

Fler nyheter