Problem med prostatan

08 oktober 2019
admin

Problem med prostatan är något som de flesta män kan få med stigande ålder. Det är ett väldigt vanligt hälsoproblem när man är medelålders eller äldre. När detta händer är det är inget ovanligt att behöva gå upp på nätterna och kissa flera gånger eller att behöva gå och kissa flera gånger under dagtid. En förstorad prostata ger en känsla av trängningar och därav springer man ofta på toaletten. Prostatakörteln sitter nära både anus och blåsan och den förstoras väldigt ofta med åren som går.

 

 

Prostata behandling med läkemedel

 

Det finns olika behandlingar att prova när det gäller förstorad prostata och de olika besvären som detta orsakar. På apoteket kan man kan till exempel köpa receptfria tabletter, eller kanske istället växtbaserade sådana om man tycket det känns bättre. Men först och främst så är det viktigt att man besöker en läkare som kan bedöma ens symptom och om de verkligen kommer av prostataförstoring. Det är möjligt att symptomen beror på någonting annat eller ligger till grund för någon annan typ av sjukdom.

 

Behandling av prostatabesvär med värme

Det finns som sagt lite olika vägar man kan gå för att få prostatabehandling. Man kan få prostatabehandling med CoreTherm värmebehandling utöver de olika mediciner som finns tillgängliga. Värmebehandling är en mycket väl beprövad metod. Behandlingen går i stort sett ut på att en kateter värmer upp prostatakörteln för att man sedan ska kunna få bort all den extra vävnad som är i vägen och orsakar problem. När körteln sedan är förminskad brukar symptomen lättas. Den här behandlingen är egentligen inget nytt påhitt, utan det är en standardiserad metod som har blivit utförd av läkare i över 20 år. Behandlingen är över på ungefär 15 minuter, då den tar mellan 6-15 minuter att utföra på patienten och man behöver bara göra den en enda gång.

Fler nyheter