Psykiatriker i Stockholm

31 maj 2021
patrick_pettersson

Vuxenlivet var inte precis som du hade tänkt dig. När du var liten drömde du om att fylla 18, flytta hemifrån, jobba och ha den där efterlängtade friheten. Men nu känner du att kraven är större än dina styrkor. Det kan vara riktigt svårt att veta vad man egentligen vill göra med sitt liv. 

Är det här jobbet verkligen för mig? Varför känner jag mig trött och less på allting? Skulle jag kunna bli en bättre kompis till mina vänner? Det finns många frågor som rusar omkring i sinnet och man vill ha svar. Det kan kännas som att springa vilse i en stor, mörk skog.

 

En hjälpande hand för att komma ur gropen

Du behövde prata med någon pålitlig, någon som inte skulle få dig att känna dig dömd. Därför kontaktade du en psykiatriker i Stockholm som hade många års erfarenhet. Psykodynamisk psykoterapi hjälpte dig att börja hitta den gömda stigen i den där täta skogen. 

Du fick hjälp att reda ut trådarna som satt ihoptrasslade. Nu förstår du varför du reagerar som du gjorde där, vad du behöver och vilka dina gränser är. En klar och tydlig självinsikt hjälpte dig att förstå dig själv, och ta beslut som ledde dig i rätt riktning i livet.

 

 

Vikten av att lösa inre konflikter

Många människor går många, många år och bär på stora känslomässiga bördor. Saker som hänt, händelser som pågår, oro för framtiden. Osäkerhet, förvirring eller skuldkänslor. Svårighet med att hantera stress, känslor eller starka personlighetsdrag. 

Dessa konflikter kommer inte att gå bort eller lösas av sig själva. Man behöver ta itu med dem. Att ignorera det som sker på insidan kan snabbt ha negativa effekter på din fysiska hälsa. Så känn inte rädsla eller skam för att be om hjälp. Det är ofta det enda man behöver för att må bra igen.

Fler nyheter