Så ska en pizza smaka
Pizza kan vara det godaste som finns. Kombinationen av bröd, tomat och ost är perfekt. Så gott som varenda liten håla i vårt land har dessutom en egen pizzeria. Vi har verkligen tagit den från början italienska maträtten till våra hjärtan. Det finns dock de pizzerior som frångår det italienska receptet och toppar pizzan med både det ena och det andra. Kebabpizza har länge varit populär men uppåt i Sverige kan man även få pommes och hamburgare inbakad i sin pizza. Det finns tack och lov gott om äkta italienska pizzerior som naturligtvis vägrar servera ananas på pizza. Flera av dem har pizza leverans i Stockholm.
Nyårsdagen håller alla pizzerior öppet
Nyårsdagen är annars den stora pizzaätardagen. De flesta restauranger är också stängda på nyårsdagen men inte pizzeriorna som går på högvarv. Många är trötta efter nyårsfirandet och orkar stå för matlagningen själva. Orsaken är också inte sällan bakfylla efter en blöt nyårsnatt och botemedlet heter pizza. Anledningen behöver inte vara att pizza kan vara fet och salt man även att den är lätt att bara beställa hem. Det går dessutom snabbt att få en pizza levererad till dörren.
En pizzabotten ska var krispig och gärna lite seg
En pizza behöver inte alls vara onyttig. Det beror helt och hållet på vilken topping man väljer. Det finns även pizzerior som bara bakar gourmetpizza som den i Italien och de är inte särskilt feta och onyttiga. En pizza kan dessutom ha allt och smaka både söt, sur, salt, beskt och umami. En komplett smakupplevelse helt enkelt. Och så var det det där med brödet. De flesta tycker helst att en pizzabotten ska vara krispig men den får även gärna vara seg. De flesta pizzerior har sina hemliga knep och inte sällan är det den pizzeria med bäst botten som vinner flest kunders hjärtan.