Sluta inte leta rätt behandling för din migrän

24 juni 2021
william eriksson

Det säger bara pang. Som om någon har skjutit dig i huvudet. Huvudvärken är av motsvarande karaktär när migränattacken slår till. Ofta slår den till utan förvarning och i allra sämst tänkbara ögonblick. Som när du precis ska på möte med resten av arbetslaget. Eller när du ska hålla någon slags föreläsning inför publik. Och när den slår till finns det ingenting annat du kan göra än att lägga dig ned i mörkret, sluta ögonen och inte göra någonting. 

Den som lider av migrän drabbas inte bara en gång. Migrän är en återkommande åkomma. Har du själv aldrig haft migrän kan du nog inte föreställa dig hur fasansfullt det är när en migränattack exploderar. Det är som om någon slår på trummor innanför ditt pannben. Som om någon slår med grytlock precis framför näsan på dig. Upprepande. Det är såklart helt ohållbart att leva med om du vill ha ett någorlunda normalt liv. 

 

 

Kollegorna anar inte

För den som lider av riktigt besvärlig migrän kan smärtan göra så att det till och med är svårt att sköta jobbet. Kollegorna kanske tror att du fejkar på grund av att du verkar avvika med “migrän” titt som tätt. Det verkar vara en god ursäkt för att få slippa gå upp och redovisa eller gå på det där tråkiga stormötet sent på eftermiddagen. Men om de bara visste vad du behöver gå igenom. 

Migrän är någonting som du inte ens skulle önska din värsta fiende. Du vill ingenting hellre än att bli av med anfallen. Ingen migrän behandling du har provat har gett resultat. Du är på väg att ge upp. Men det här är inte ett liv du kan vänja dig vid. Det finns ett ljus i tunneln. Migrän är trots allt behandlingsbart, du har kanske bara inte hittat rätt behandling än.

Fler nyheter