Spishäll med innbygd fläkt skapar fler valmöjligheter i köket

07 oktober 2021
Cecilia_Olsson

editorial

Ett uppdaterat och välutrustat kök är något som kan göra det både mer trivsamt samt underlätta matlagningen och bakningen. Det kommer ständigt nya produkter som tas fram för att underlätta vardagen på olika sätt. Ett exempel på det är spishällar med inbyggd fläkt, de skapar både mer yta i köket samtidigt som de kan minska risken för fuktskador på köksväggen. 

Undvik os och ånga som sprids i hemmet

Med en klassisk fläktkåpa måste ånga och os färdas hela vägen från spishällen upp till själva fläkten, det gör ofta att väggen bakom spisen blir väldigt fuktig och doften sprids lättare i hemmet. Men en inbygg fläkt i spishällen så fångas både ånga och os snabbt upp och spridningen blir därmed mindre. Även om det kan vara trevligt att det luktar mat i köket så är det inte en doft man vill ska fastna i kläderna eller spridas fritt i hela hemmet. 

Mer plats och placeringsmöjligheter 

En annan stor fördel med en induktionshäll som har inbyggd fläkt är att man frigör massor av yta ovanför spisen. Detta är perfekt om man vill ha sin spishäll på en köksö eller om man vill ha snygga och funktionella hyllor ovanför spisen. Det skapar mer förvaringsutrymmen i köket och ser dessutom snyggare ut. För att inte tala om möjligheten att kunna laga mat med vacker utsikt genom att placera spisen vid fönstret, något som inte fungerar med en fläktkåpa eftersom den då kommer täcka stora delar av fönstret. 

Hitta rätt spishäll med inbyggd fläkt

Genom att välja en spishäll med inbyggt fläkt så får man helt enkelt en modern och praktisk produkt som ger mer plats till annat i köket. Hos Köksland finner man induktionshällar med inbyggd fläkt från välkända märken såsom Bora, Neff, Franke och Siemens. Är man osäker på vad som passar bäst så kan man få hjälp av Kökslands anställda att hitta den perfekta spishällen med inbyggd fläkt till sitt kök. Gå in på https://koksland.se/vitvaror/flakthallar/ för att se deras sortiment. 

Fler nyheter