Unna dig ett besök på ett bageri i Huddinge

21 juli 2021
patrick_pettersson

Finns det något ljuvligare och charmigare än de små konditorierna i de trevligare delarna av stan? Att få kliva in på ett konditori och känna hur de fantastiska dofterna väller upp i näsan på en är underbart. Det är nästan som en orgasm för luktsinnet.  

Dofterna av allt från nybakade kanelbullar till marängsviss och prinsesstårtor. För att inte tala om det alldeles nybryggda kaffet. Man hade kunnat stå inne på konditoriet, sluta ögonen och dra in ett djupt andetag med näsan och bara vilja stanna tiden. 

Men det blir ännu bättre. Vänta bara till dess att du får sätta tänderna i det nybakade brödet. Vänta bara till dess att din tunga får möta de söta, jordgubbssyltfyllda bakelserna. Eller när det nybryggda och heta kaffet rinner ner i strupen på dig. Det är ingen överdrift att säga att man kan ha det sämre. Det borde finnas ett konditori på varenda gata. Om det inte gör det borde du i alla fall känna till att det finns ett Bageri i Huddinge. 

 

Mycket godare än i butik

Det bästa med konditorier är alla valmöjligheter. Du hittar nästan alltid någonting nytt varenda gång du är på besök i det lilla bageriet. Många konditorier hittar sin egen specialitet, och menyerna skiljer sig därför ofta väldigt mycket åt dem emellan. 

Det är lätt att förstå varför somliga hittar sitt eget lilla favoritkonditori de ständigt återkommer till. Eller varför vissa turister åker många krångliga turer med kollektivtrafiken enbart för att besöka just det där speciella konditoriet. 

Man kan alltid räkna med att det finns någonting för alla. Allergier och preferenser brukar ha mindre betydelse. Allt är exakt lika smaskigt och välsmakande ändå. Hoppas att du kan hitta just ditt konditori du kan återkomma till för ditt fikabröd. Det är så mycket godare än att köpa en limpa i livsmedelsaffären. 

Fler nyheter