Vad blir det för mat?

20 oktober 2019
admin

Börjar det kurra i magen, eller är du bara sugen på något gott? Är du på väg hem från krogen eller från jobbet, och vägen till att ställa dig i köket och laga till något själv känns oändligt lång? Oavsett om det är ett skrovmål eller ett snacks du är ute efter, så är räddningen nära, i alla fall om du befinner dig i vår huvudstad. Det finns många restauranger och hak som säljer Hamburgare i stockholm. Hamburgare i all ära, men här kan du få det mesta i matväg. Unna dig lök på laxen eller varför inte grädde på moset?

 

 

När kylskåpet är tomt

 

Du är utsvulten och går bort till ditt kylskåp. Till din fasa upptäcker du att kylskåpet gapar tomt, sånär som på en bit gurka och en slatt apelsinjuice. Lugn, det behöver inte betyda att det kokta fläsket är stekt! Bege dig istället till en restaurang eller grillbar. Fisk, korv (stark eller svag), kyckling, halloumi eller lamm, vad får dina smaklökar att aktiveras mest? En tapastallrik är aldrig fel när man har svårt att bestämma sig. Lämna för säkerhets skull bilen hemma, ifall du känner dig sugen på ett glas vin eller en öl. 

 

Enkelt och bekvämt

 

Handen på hjärtat, hur många gånger har du önskat att någon annan tog hand om disken efter att du ätit dig mätt och belåten? Det är ju det som är det fina med att gå på restaurang. Någon annan diskar och plockar undan medan du njuter av en kopp kaffe på maten. En restaurang med god vällagad mat till bra priser blir snabbt en social samlingspunkt. Och kanske är det dags att damma av den gamla traditionen att bjuda på söndagsstek hemma vid dukat matsalsbord. Alltid är det någon som inte vill ha den där sega steken och önskar sig en kebabrulle istället.

Fler nyheter