Vem är sugen på Janssons?

23 oktober 2019
admin

Tiden går verkligen fortare ju äldre man blir. Var det inte jul nyss?
Snart stundar i varje fall allhelgona. En lite underskattad högtid här i Sverige. Och: nej, det är inte samma sak som Halloween, vars firande har växt fram starkt under de senaste åren.
Utan det här handlar om lite gammal hederlig allhelgona – ett tillfälle att gå till kyrkogården, tända ett ljud och minnas de människor som en gång vandrade på jorden tillsammans med oss.
Eller varför inte skicka en tacksamhetens tanke även till de som gick här långt innan vi fanns? Som möjliggjorde det fantastiska land som vi ärvde.
”Kalla den himlajorden…”

Allahelgona är ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med döden. Vi är ju lite rädda för den och vill helst inte låtsas om den. Även om vi alla kommer att gå den till mötes en dag.
Passa på att promenera på kyrkogården ett varv extra med hela familjen. Tacksamhet är som sagt en bra känsla att ersätta eventuellt obehag med.

Två månader efter allhelgona stundar så födelsens högtid: Julen.

Redan nu kan man till exempel boka in sig på julbord i Simrishamn på Röken by Sonesson. Det blir garanterat en fantastisk tillställning med havet som fond.
En perfekt uppvärmning inför julen tillsammans med familjen.

På tal om julen så kanske det redan nu är dags att fixa alla julklappar. Så att man slipper stress och pina.
Numera behöver man ju som bekant inte ge sig ut i den fysiska världen för att svettas ihop sina klappar. Bara att sätta sig ned och klicka hem det man ska ha.

Det vore ju för övrigt en förträfflig idé för julmaten också. Bara klicka hem ett paket med allt som man behöver till julbordet: Köttbullar, korvar, Janssons frestelse och allt det andra. 
Då kan man lugnt smutta på glöggen och njuta av servicesamhället.

Fler nyheter