Med tandreglering fixar du dina sneda tänder
Att ha oestetiska tänder gör inte bara att leendet drabbas, utan det påverkar även din tandhälsa. Tänder som växer snett eller växer för tätt ger lätt tandvärk. De kan dessutom skada varandra om de skulle råka växa in i varandra.
Men att ha för glest mellan tänderna är inte heller bra. Det kan då leda till dålig munhygien, då matrester samlas i gliporna. Med tandreglering fixar du till dina tänder.
Tandställning för alla
Oftast när en tandreglering ska utföras använder man sig av en tandställning. En tandställning kan användas för att rätta till många problem. Den används både om tänderna sitter för trångt och om de växer snett. Det finns även tandställningar för att knuffa ihop tänder som sitter för glest. Ja, till det mesta när man ska reglera tänderna i munnen kan man använda sig av en tandställning.
Det finns dessutom flera olika tandställningar. Allt från de som sitter på utsidan av tänderna, till de som sitter på insidan. Det finns även av- och påtagbara tandställningar samt tandställningar som endast används på natten och osynliga tandställningar. Det finns med andra ord oändligt med tandställningar. Om du kanske inte känner dig bekväm med att skaffa en borde du därför kolla på vilka alternativ som finns.
Innan besultet tas
Innan du beslutar dig för om du behöver göra en tandreglering bör du be en tandspecialist kolla igenom dina tänder. Han eller hon tar då en titt i munnen och sedan görs oftast också en röntgen av tänderna. Bestämmer man sig för att göra en tandställning så gör man en gipsmodell av tänderna.
När man gör en tandreglering krävs det i regel att man har tandställning i ca. ett till två år. Om du ska sätta in en tandställning kommer specialisten gå igenom allt med dig innan. Du hittar en specialist här: http://www.letandreglering.se/.